lunes, 1 de febrero de 2010

ELS SIMPSON

En aquesta serie els personatges estan projectats en la vida reial d'una familia formada per tres fills: Bart, Lisa i Maggie, i pels pares: Homer i Marge, els quals estan basats en els estereotips d'una familia de la nostra societat. Cada personatge té el seu propi paper:
HOMER: és l'home de la casa i per aixó tendria que cuidar als seus fills o ajudar un poc en casa, però, en la serie és el típic home que després del seu horari laboral se'n va al bar i es passa allí tota la vesprada fins que es fa de nit i després arriba a sa casa begut, deixant a la seua dona tota la vesprada cuidant dels seus tres fills i de la casa.
MARGE: és la dona de Homer, que, com prototip de dona, té que ser la "criada" de la casa, ja que ella és la que fa tot el temps el dinar, la neteja, i tot relacionat en les tarees, ademés de cuidar dels fills. També està enfocada com la dona més guapa del barri , per això es la dona superdotada físicament .

BART: Bart és el típic xiquet problemàtic, que està en tots els lios en la gent del seu col·legi i en la gent del carrer. La seua falta de respecte amb els demés i l'ús de armes i objectes violents (com el seu tirador) fa que, en alguns casos els pares carreguen en la seua culpa.

LISA: Lisa es la exepció de la familia, és una xiqueta intel.lectual, llesta, intel.ligent, que va a la seua, sense pensar que pensaràn d'ella. Tot el món recorre a ella en cas de dubte, però els gamberros del seu col.legi no paren de insultar-la per voler fer treballs, estudiar, fer projectes de ciència, etc.


Aquest cómic de Els Simpson, al igual que en la serie i en la pel.lícula, reflexa com és una familia antiga. En aixó volem dir que es veu la dona que cuina, que neteja, que fa les tarees de la casa, que cuida als fills; i el pare, en canvi, és el que viu la vida: beguent, treballant sense ninguna asfixia ni ningún horari, perque no té que pensar en res més que en el treball .

No hay comentarios:

Publicar un comentario