domingo, 7 de febrero de 2010

PAPER QUE DESEMPENYEN ELS HÒMENS I DONES DELS SIMPSON EN LA LLAR

La sèrie estadounidense ens reflexa un paper clarament marcat de sexisme, en aquest cas farem menció en l´ambit familar, en la llar, on els dos sexes resolen les faenes domèstiques de manera molt diferent, o simplemente no desempenyen aquesta feina.
Un d´aquests per exemple hi podria ser, a l´hora de fer el dinar, en aquesta tasca sempre hi és Marge (la dona) qui s´encarrega de fer- lo tant per a ella com per a la seva familia, incloent al seu home Homer, el qual sol estar- hi en el sofà esperant que aquesta el cride per avisar-lo de que ja està fet .
Aquesta imatge podria ser una de les que més es repeteix al llarg dels diversos capítols emesos, per tant aquesta sèrie ens intenta demostrar de manera consciente o inconscientment que les seves actuacions són correctes, ben llarrg del punt de vista social actual (La dona a la cuina i el seu home al sofà veguent la televisió).
Altre tipus de feina on mai es barregen ambdos sexes hi es l´hora d´arreglar alguna cosa a casa, en aquest cas és l´home en pren el paper important dintre d´aquesta acció, deixant a la dona com a un individu inferior que no pot fer-se carrec d´aquest tipus de situacions (arreglar la teualada, reparar endolls, desembossar el wc, areglar les canonades,etc).
Creem que aquests dos exemples resumeixen ben be el tipus de sexisme que ens inculquen des d´aquesta serie concretamente en l´àmbit familiar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario